Bandenservice Van der Horst Autogroep

Bandenservice

Bandenservice: de staat van uw autobanden heeft een direct effect op uw rijcomfort en uw veiligheid. Zo zijn het balanceren en uitlijnen van uw banden heel belangrijk. Of het rijden op winterbanden of zomerbanden. Van der Horst heeft de juiste vakkennis en apparatuur in huis, zodat we altijd de beste bandenservice kunnen leveren. En heeft u onverhoopt een lekke band of een klapband? Bij Van der Horst staan we altijd voor u klaar.

Banden balanceren

Verminder slijtage, bespaar brandstof. Goed gebalanceerde banden bevorderen uw rijcomfort en wegligging, verminderen slijtage aan uw banden en besparen brandstof. Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen of als u ongebruikelijke geluiden hoort, kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere wielen. Zowel de banden als de onderdelen van de wielophanging slijten dan sneller. Het is dan verstandig om de banden opnieuw te laten balanceren.

Auto uitlijnen

Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig: de wegligging is minder goed, de banden slijten sneller en de auto verbruikt meer brandstof. Als de auto ‘scheef trekt’, zijn de banden niet meer goed uitgelijnd. Bijvoorbeeld doordat u een stoeprand heeft geraakt, of door een grote oneffenheid in de weg. Wij adviseren om de uitlijning eens per jaar of om de 20.000 kilometer te controleren.

Verwisselen banden

Omdat de meeste auto’s voorwielaandrijving hebben, slijten de voorbanden doorgaans sneller dan de achterbanden. Daarom adviseert Van der Horst om na elke 10.000 à 15.000 kilometer uw voorbanden kruislings met de achterbanden te verwisselen. Zo slijten uw banden gelijkmatiger.

Bandenopslag winterbanden en zomerbanden

Geen plek om uw zomer- of winterbanden op te slaan? Van der Horst heeft altijd een plekje vrij voor uw autobanden. Neem contact met ons op, dan kunt u uw banden meteen bij ons kwijt.

Lekke band en run-on-flat-banden

Een lekke band waarmee niet is doorgereden, kunnen we bij Van der Horst vaak nog repareren en balanceren. Zo bespaart u veel geld. Maar wist u dat er ook run-on-flat-banden bestaan? Hiermee kunt u met een leeggelopen band of een klapband nog 80 kilometer doorrijden en staat u nooit meer met een lekke band aan de kant van de weg. Van der Horst heeft de juiste vakkennis in huis om run-on-flat-banden te monteren.