APK keuring Leeuwarden

De Algemene Periodieke Keuring (APK), voor veel auto’s keert deze verplichte APK check jaarlijks weer terug. Bij Van der Horst Autogroep voeren we een snelle en betrouwbare keuring uit in Leeuwarden en omstreken. Snel en veilig weer de weg op? Plan dan snel uw APK check.  

Wat is de APK keuring?

Ter bevordering van de verkeersveiligheid en bescherming van het milieu, is de APK keuring wettelijk verplicht in Europa. Tijdens deze APK check wordt uw auto op essentiële punten gecontroleerd welke zijn opgesteld door de RDW. Onder andere de volgende APK keuring punten zitten in de controle: autobanden, remmen, verlichting, schokdempers, uitlaatgassen en eventuele lekkages.

Weet u wanneer uw APK keuring verlopen is? Zonder een geldige APK mag u de weg niet op. Neemt u dit risico wel, dan keert de verzekeringsmaatschappij bij een ongeval mogelijk geen geld uit. Tevens riskeert u een boete van zowel de politie als de RDW. Het is daarom van belang dat u weet wanneer uw APK Keuring verlopen in zodat u tijdig een afspraak in kunt plannen. Wanneer APK keuring? Dat hangt af van de leeftijd van uw auto. Doe nu snel de APK check!

 

U ontvangt altijd een keuringsrapport

Na de APK check, waarbij wij alle essentiële APK keuring punten zijn langsgelopen, ontvangt u een officieel keuringsrapport. In het rapport staan de reparatie-, afkeur- en adviespunten. Bij alleen adviespunten is de auto niet afgekeurd. Welk zijn de mankementen die op korte termijn gerepareerd of vervangen moeten worden. Bij afkeurpunten mag de auto de weg niet meer op. We repareren dan meteen de mankementen in overleg met u!


 

APK keuring bij Van der Horst Autogroep

Het advies is om altijd de APK check te combineren met een grote onderhoudsbeurt. Neemt u los de APK keuring af? Houd er dan rekening mee dat de prijs kan variëren, dit is namelijk afhankelijk van de brandstofmotor van uw auto. Dit in verband met de roetmeting voor dieselauto’s. Wanneer Van der Horst Leeuwarden geen bijzonderheden vindt tijdens het controleren van de APK keuring punten, dan rijdt u binnen no-time de werkplaats weer uit. Indien gewenst kunt u tijdens de APK check met een kop koffie of thee in onze wachtruimte wachten. We nemen altijd de tijd om de keuring, aan de hand van uw auto, uit te leggen aan u. Mocht er toch een reparatie of vervanging nodig zijn, dan kunt u altijd vragen naar de vervangen onderdelen, zodat u kunt zien wat er vervangen is. Transparantie vinden we belangrijk bij Van der Horst Autogroep.

 

APK keuring verlopen en een afspraak inplannen?

APK keuring, onderhoud en reparatie van alle merken auto's. Hét adres voor Leeuwarden en omgeving. Ook voor de bandenwissel en aircoservice. Bent u op zoek naar een transparante garage voor uw APK keuring in Leeuwarden? Kom dan langs of plan een afspraak in de online planner.


Maak een afspraak voor de APK keuring